Over Turing

 

Het Turing Dispuut is met ingang van het studiejaar 2017-2018 van start gegaan als een dispuut van de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht (JSVU). Het dispuut richt zich op ambitieuze derdejaars bachelor- en masterstudenten met een bijzondere interesse in het intellectueel eigendomsrecht, ICT-recht, privacy, big data en technische innovaties. 

Het Turing Dispuut organiseert interactieve activiteiten op masterniveau met betrekking tot bovengenoemde onderwerpen. Deze activiteiten zijn sterk praktijkgericht en focussen op de inhoud. Hierbij valt te denken aan (advocaten) kantoorbezoeken, workshops, symposiums en gastcolleges bij de Universiteit Utrecht. Zo hebben we bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan Bird & Bird, Bureau Brandeis, Van Benthem & Keulen en Novagraaf. Daarnaast gingen onze symposiums over Artificial Intelligence en artikel 13 van de DSM-richtlijn. Op deze manier kunnen vergevorderde studenten nader kennismaken met de theorie, de rechtspraktijk van de advocatuur, het bedrijfsleven en overige instellingen.

Naast deze inhoudelijke activiteiten biedt het dispuut de mogelijkheid om medestudenten beter te leren kennen via sociale activiteiten, zoals een pubquiz. We hopen je te begroeten bij één van onze activiteiten.

Schrijf je hier in om lid te worden. Blijf daarnaast via onze Facebook en nieuwsbrief op de hoogte van alles wat het Turing Dispuut organiseert!

Those who can imagine anything, can create the impossible. ~Alan Turing

PwC
background image
Inloggenclose